El forn Giralt té les seves portes obertes a les visites escolars. Els nens i nenes que ens visitin podran aprendre el procés d'elaboració artesanal del pa, la naturalesa dels ingredients, el funcionament del forn, etc.; i també experimentaran la feina de forner elaborant una peça de pa amb les seves pròpies mans. Al finalitzar la visita, forn Giralt obsequiarà als seus visitants amb brioixos artesanals i xocolata desfeta.
1. Activitat
1.1. Primerament, el forner presentarà el forn Giralt i la seva petita història, i explicarà què és un forn i com s'hi treballa, explicació en què es parlarà des dels ingredients del pa, fins a la cocció al forn, desenvolupant tots els passos que conformen el procés, és a dir: la creació de la massa, la seva manipulació, el llevat, els procés de repòs, etc.

1.2. Manipulació de la massa. Es repartirà a cada visitant una unitat de massa i s'ensenyarà la tècnica de manipulació necessària perquè cadascú crei una peça amb la forma que vulgui. El procés de manipulació serà supervisat pel forner, que explicarà les possibilitats de la massa i ensenyarà la manera d'aconseguir la forma desitjada.
1.3. Cadascú posarà una etiqueta amb el seu nom a la seva creació, i les masses manipulades es deixaran reposar. Les peces de pa que els visitants hauran creat seguiran el procés de repòs pertinent. (Al matí següent seran cuites al forn i, quan estiguin acabades, es duran a l'escola o centre que correspongui per ser entregades als seus propietaris i creadors; l'hora d'aquesta entrega serà prèviament acordada amb el centre corresponent.)
1.4. En acabar, es donarà berenar a tothom. Per defecte (si el centre o escola no hi posa inconvenient) es repartiran brioixos casolans i es disposarà un pot de xocolata desfeta per sucar-los. Qualsevol que no vulgui (o que, per raons de salut, no pugui) menjar aquest berenar, naturalment se li oferirà una altra cosa.
2. Recomanacions a tenir en compte pel centre o escola
A títol de recomanació, proposem que els centres i escoles dels nens i nenes que vinguin a visitar-nos englobin aquesta activitat en un cicle relacionat amb els oficis, o bé que, almenys, s'hagi explicat a classe, prèviament a la visita, alguna cosa sobre l'ofici de forner o sobre el procés de fabricació del pa, de manera que l'activitat no quedi desvinculada del curs.
D'altra banda, també a títol de recomanació, fem saber que l'activitat, tot i que es pot amotllar a altres edats, està dirigida principalment a nens i nenes d'entre 6 i 9 anys.
3. Horaris, preus i contacte
L'horari de visita per escoles és de 15:00 a 17:00, aproximadament, i de dilluns a divendres. Les visites es podran realitzar, dins d'aquest horari, durant tot el curs escolar.
Els preus dependran del nombre de nens i nenes que vinguin a visitar-nos, cal consultar-los en cada cas.
Per concertar visita o fer-nos qualsevol consulta podeu adreçar-vos a nosaltres mitjançant el nostre correu electrònic o per telèfon:
Telèfon: 630 839 656 (Xavi)